Contentbeheer a.i. IAK Verzekeringen

Extra handen bij migratietraject IAK Verzekeringen

logo IAK verzekeringenIn de laatste week van 2015 werd ik gebeld door Crossphase, een contentmanagement bedrijf in Leiden. Of ik direct na oud & nieuw een klus wilde doen bij IAK Verzekeringen in Eindhoven. Ja, natuurlijk :-)

IAK Verzekeringen, onderdeel van de Meeus Group,  zat in het begin van 2016 in de laatste fase van een migratietraject. De deadline was op 18 januari. Op dat moment moest de hele nieuwe site met alle funnels van de verschillende verzekeringsproducten er staan. In deze laatste paar weken kwamen zij handen te kort bij het overzetten van productpagina’s naar nieuwe templates, het checken van bepaalde functionaliteiten en het aanmaken van nieuwe content. Een mooi én complex project in CMS Sitecore waar ik samen met een andere externe collega aan ben gaan staan.

Sitecore-kennis weer up to date

Hoewel het maar een korte klus betrof was het zeer dynamisch, hectisch en leuk. Mijn sitecore kennis die al enigszins was weggezakt is nu uiteraard weer helemaal up-to-date. Verrassend hoe snel alles weer terugkomt op het moment dat je weer in het systeem komt. De mensen bij IAK, warme en hartelijke Brabanders, waren zeer tevreden. Helemaal vanwege het feit dat we niet te beroerd waren om ook op zondag te komen werken. Met een paar mooie cadeautjes en enthousiaste feedback, was 19 januari 2016 mijn laatste dag bij IAK.

Zowel Lonneke als Susanne zijn hele betrokken enthousiaste mensen die in hele korte tijd met goede inzet hebben meegewerkt aan het resultaat: mooie productpagina’s van de 19 schadeverzekeringen op iak.nl en de grote collectieven (nog niet live). Ze waren daarbij niet te beroerd om ook een avond door te werken en/of een paar treinen later terug naar huis te nemen.

Beiden hebben volgens mij in het verleden meer aan contentproductie gedaan dan aan contentbeheer, in diverse communicatie-functies.

Beiden zijn prettig om mee samen te werken en heel leergierig. Ook waren ze kritisch op de teksten (ze wilden weten wat ze plaatsen en als ze de tekst zelf niet begrepen deden ze aanbevelingen). Ze vonden de teksten wel al heel toegankelijk 😉

Lonneke was heel geïnteresseerd in het grotere geheel van de projectorganisatie.

Ik heb veel aan ze gehad. Ze hebben ook veel van mij geleerd. De eerste dagen was investeren: aan het eind van de klus waren ze veel handiger met Sitecore dan toen ze binnenkwamen.