Creatieve en ervaren webredacteur stelt zich graag voor

Lonneke-de-Roovere

Van beitel naar bytes

Ooit opgeleid tot meubelmaker en woningstoffeerder op de Meubelvakschool in Amsterdam heb ik al weer heel wat jaren geleden de houtkrullen, beitels en deuvels verruild voor bits & bytes, html en pc.

Na mijn opleiding heb ik korte tijd gewerkt als meubelmaker. Het werd mij echter snel duidelijk dat mijn toekomst hier niet lag. Toen er iemand op mijn pad kwam die samen met mij cursussen desk-top-publishing wilde gaan geven aan werkloze grafici ging er een wereld voor mij open. Ik maakte kennis met de Apple Macintosh en werd smoor verliefd op dit ingenieuze persoonlijke computertje waarmee je de mooiste ontwerpen kon maken. En deze liefde voor computers en programma’s is eigenlijk nooit meer over gegaan.

The first Macintosh computer, the 128k, on a white reflective surface.

The first Macintosh computer, the 128k, on a white reflective surface.

Kennis delen, nog steeds leuk

In het begin van mijn loopbaan heb ik gewerkt als trainer in voornamelijk software van Adobe Systems. Mijn cursisten waren voor het merendeel salesmanagers in de verschillende landen binnen Europa die moesten weten wat je kon doen met software als Illustrator en Photoshop. Deze kennis was belangrijk om de producten te kunnen verkopen aan o.a. grafici. In die eerste 15 jaar heb ik veel curriculum en handleidingen ontwikkeld. Vanaf 2000 heb ik een switch gemaakt van trainingen geven naar online communicatie. In de rol van online eindredacteur bij HetNet.nl (de grootste internetprovider van KPN op dat moment) begon mijn loopbaan als webredacteur.

Creatieve ervaren webredacteur

Met ruim 15 jaar ervaring in online communicatie ben ik inmiddels een allround webredacteur, een generalist, die van vele markten thuis is. Regelen, organiseren en plannen, belangrijk voor een webredacteur, ook daarvoor bent u bij mij aan het juiste adres. Ik vind het heerlijk om meerdere ballen in de lucht te houden en het overzicht te bewaren. En gelukkig kan ik mijn creativiteit, praktische instelling en twee rechter handjes ook in dit vak kwijt :-). Welke kennis ik heb en waar ik precies ervaring mee heb opgedaan, leest u bij wat doe ik.

Mijn missie

Als webredacteur wil ik graag bijdragen aan de ontwikkeling van heldere, gebruiksvriendelijke en informatieve online producten en diensten. Focussen op de boodschap en deze creatief/overtuigend en passend bij de doelgroep brengen, is wat ik leuk vind en waar ik sterk in ben.

Waar hou ik nog meer van?

Naast het plezier dat ik beleef aan het maken van mooie online producten en het knutselen met taal, hou ik van koken, reizen, lezen, kunst, klussen, meubelmaken en mijn man en twee kinderen. Door mijn vrijwilligerswerk voor Fairtrade Utrecht ben ik in contact gekomen met vele duurzaamheidsinitiatieven. Boeiend en inspirerend!

Mij mailen of bellen? Op de contactpagina vindt u mijn gegevens.